Historische Locatie

Hofstede Sparrenheuvel is een schitterende locatie in het lommerrijke Bloemendaal. Als je binnenkomt voel je de rijke historie, maar vooral ook licht en ruimte in een prachtig gebouw. Als binnen komt voel je je thuis.

Vandaag de dag is Sparrenheuvel een kantoorverzamelgebouw waar zo’n 15 bedrijven in gehuisvest zijn. Ieder met z’n eigen kantoor en een gezamenlijke stijlvolle entree om elke dag klanten en medewerkers te ontvangen. Ben je toe aan een eigen ruimte? Dan biedt Sparrenheuvel vanuit De Verdieping uitstekende doorgroeimogelijkheden.

Het kan natuurlijk niet anders of zo’n groots pand als Hofstede Sparrenheuvel heeft een kleurrijke geschiedenis. De oudste vermelding in historische stukken stamt uit 1712. Maar het is vrijwel zeker nog veel ouder. Op een schilderij van Jacob van Ruysdael uit 1660 wordt het oude Bloemendaal afgebeeld. Op de plek waar Sparrenheuvel staat, is duidelijk een groot pand te zien met zeer herkenbare oriëntatie en schoorsteenpartijen: het middengedeelte van Sparrenheuvel.
Meer recent kwam Sparrenheuvel niet geheel ongeschonden uit de Tweede Wereldoorlog. Na diverse renovatiewerkzaamheden en wisselende eigenaren kwam het pand in 1976 in het bezit van de Bloemendaalse makelaar Harm Swen. Onder zijn beheer kreeg Sparrenheuvel zijn oude glorie terug en staat het sindsdien weer fier in hartje Bloemendaal.
Meer lezen over de rijke historie van het pand? Klik dan hier voor een uitgebreide vertelling.

“Ik word er elke keer weer blij van als ik het gebouw binnenloop. Het is zoveel gemakkelijker je verbonden te voelen met een gebouw als het zoveel karakter en historie heeft.”